برگزاری بزرگداشت شهدای جبهه مقاومت قیروکارزین
به گزارش خبرنگار فرهنگی گروه خبری تحلیلی «شیرازه»، مراسم بزرگداشت «شهدای جبهه مقاومت» و یادواره «شاهدان شهر امامشهر قیروکارزین» و پاسداشت چهار شهید افتخارآفرین محله این شهر، شهید محمدحسن روستا، شهید نگهدار محیط، شهید مصطفی شکوهی، شهید اکبر جوکار امروز صبح ۱۸ دیماه ۱۴۰۳ با حضور حجتالاسلام قانع مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان فارس، فرماندار، جانشین سپاه و دیگر مسئولان شهرستانی و محلی و با حضور اقشار مختلف مردم در امامشهر قیروکارزین برگزار شد.
مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی استان فارس ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، به تبیین اهمیت بهرهمندی از نورانیت اهلبیت علیهمالسلام و نقش آن در هدایت انسانها پرداخت و با اشاره به آیه هشت سوره مبارکه تغابن اظهار کرد: خداوند در این آیه میفرماید که ایمان به خدا، رسول و نورانیتی که نازل کردهایم، موجب رستگاری انسانها است. اما این نورانیت چیست؟ امام محمدباقر علیهالسلام در تفسیر این آیه میفرماید که نور، همان امامان معصوم علیهمالسلام هستند که تا روز قیامت، وظیفه هدایت و روشنگری راه انسانها را بر عهده دارند.
قانع با اشاره به اینکه اهلبیت علیهمالسلام چراغ هدایت بشریت هستند، افزود: طبق فرمایش امام محمدباقر علیهالسلام، نورانیت اهلبیت در قلب مؤمنان از خورشید در وسط روز روشنتر است. اگر این نور در قلب انسان بتابد، مسیر هدایت برای او هموار خواهد شد؛ اما ظلم، جهل و اسراف میتوانند مانع تابش این نور شوند. این سه عامل حجابهایی هستند که اجازه نمیدهند انسان از نور اهلبیت علیهمالسلام بهرهمند شود.
وی بیان کرد: هر چه انسان از نورانیت بیشتری بهرهمند شود، به همان میزان در مسیر هدایت و کمال معنوی قرار خواهد گرفت. که در عصر غیبت امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف، نیاز به این نورانیت بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی استان فارس با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای شهرستان قیروکارزین بیان کرد: کوچهها و محلههای ما با تقدیم شهدایی بزرگوار، نمایندگان ملکوتی خود را به عالم بالا فرستادهاند. این شهدا، به مقاماتی دست یافتهاند که حتی علما و بزرگان نیز به آنها غبطه میخورند. ما نیز باید تلاش کنیم تا از مسیر و سیره این شهدا درس بگیریم و در مسیر نورانیت و هدایت گام برداریم.
قانع با اشاره به شخصیت شهید حاج قاسم سلیمانی، تأکید کرد: حاجقاسم نمونه بارز کسی است که در مسیر نورانیت اهلبیت علیهمالسلام حرکت کرد و به مقامی دست یافت که توانست الهامبخش سایر انسانها شود.
وی با اشاره به دوران غیبت امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف، نقش ولی فقیه را به عنوان نایب امام معرفی کرد و بر ضرورت تبعیت از ولایت و کسب نورانیت از این مسیر تأکید کرد.
مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی استان فارس به نقل از شهید ابومهدی المهندس، ارتباط معنوی با ولایت را شرط اساسی بهرهمندی از هدایت الهی دانست و افزود: ولایتپذیری تنها در حرف نیست، بلکه نیازمند عمل صادقانه و خالصانه است.
قانع با اشاره به ماجرای عثمانبنحنیف در زمان امام علی علیهالسلام هشدار داد که حتی داشتن حکم ولایت بدون نورانیت قلبی میتواند به انحراف منجر شود گفت: اخلاص در عمل و مجاهدت پیوسته، رمز موفقیت و الگوگیری از سیره شهدا است.
وی در ادامه، جهاد را اصلیترین تجلی نورانیت اهل بیتعلیهالسلام دانست و تصریح کرد: جهاد در عرصههای مختلف از جمله فرهنگی، نظامی، اقتصادی و اقتصادی، مسیری برای اثبات ایمان واقعی است. به استناد به آیات قرآن و احادیث، جهاد مسیر دستیابی به مقام شهادت است، جهاد یک وظیفه مستمر است و مؤمنان باید در تمامی ابعاد زندگی خود این روحیه جهاد را حفظ کنند.
مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی استان فارس در بخش پایانی سخنرانی با هشدار نسبت به خطر نفاق ناخودآگاه، این پدیده را مانعی برای دستیابی به نورانیت دانست و محافظهکاری و عدم روحیه مجاهدت را زمینهساز شکلگیری نفاق معرفی کرد و افزود: نفاق میتواند در قالب سازش با دشمنان و دوری از ارزشهای الهی ظاهر شود و تنها با استقامت در ایمان و پایبندی به اصول دینی میتوان از این دام رهایی یافت.
جانشین ناحیه سپاه قیروکارزین در ابتدا به اهمیت رهبری مردان بزرگ و برخورداری از باور عمیق برای عبور از صحنههای سخت تاریخ ملتها اشاره و اظهار کرد: ایستادگی و ثبات تنها با تجهیزات مادی حاصل نمیشود؛ بلکه نیازمند نیروی ایمان، عقیده و اخلاص است.
محسن زارعی با اشاره به دوران هشت سال دفاع مقدس، شهادت را حقیقتی جاودانه دانست و آن را خط بیپایانی از عزت، ایستادگی و استقامت دانست و گفت: خوشبختی ملتها در پرورش چنین قهرمانانی است، تاریخ اسلام چه در زمان بعثت پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآله و چه در افق انقلاب اسلامی ایران همواره نشان داده است که عزت مسلمانان از مسیر جهاد و شهادت عبور میکند.
زارعی افزود: پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی رحمتاللهعلیه، خانوادههای شهدا، جانبازان و ایثارگران معیارهای زنده آیه شریفه آیتالکرسی است، آنان راهبران ملت از ظلمت به سوی نور هستند. همه آزادیخواهان جهان وظیفه دارند خانوادههای معظم شهدا را تکریم کنند.
وی ادامه داد: مردم کوفه با امام حسین علیهالسلام آزمایش نشدند، بلکه با نایب امام آزمایش شدند و چون امامشان را درک نکردند، در مقابل او ایستادند. بر این اساس در عصر غیبت نیز مردم باید نایب امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف را درک کنند و گوش به فرمان منویات ایشان باشند تا در آزمون الهی سربلند شوند.
جانشین سپاه قیروکارزین به نقل از شهید حاج قاسم سلیمانی تأکید کرد که شرط عاقبتبهخیری، ارتباط دلی و قلبی با امام خامنهای است و افزود: هرکس صدای نایب امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف را نشنود، صدای امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف را نیز نخواهد شنید.
زارعی با یادآوری درسهای تاریخ اسلام گفت: ملت ما آموخته است که اگر امام مسلمین را در محراب عبادت رها کند، امام معصومشان در همان محراب شهید میشود. همچنین اگر امام را در میدان جهاد رها کنند، تاریخ امام حسن علیهالسلام تکرار میشود و اگر امام حسین علیهالسلام را بدون سپاه و یار بگذارند، باید منتظر اسارت کودکان و زنان ابیعبدالله باشند.
وی تأکید کرد: تاریخ تکرار میشود و ملت ایران باید آگاه باشد و نگذارد ولیزمانشان تنها بماند. تنها راه سعادت ملت ایران و مسلمانان در تبعیت از ولیامر مسلمین جهان است.
هادوی راوی برجسته استانی در این یادواره اظهار کرد: شهدا برای ما الگویی والا هستند؛ آنان با خلوص نیت و تنها برای رضای خداوند دست به کار شدند. ادب، ایثار، و حب اهل بیت، ویژگیهای برجستهای بودند که شهدا به معنای واقعی در خود پرورش دادند و این خصایص نه تنها کلامی نبود، بلکه در رفتار و کردار آنها مشهود بود. از آنان بیاموزیم و در زندگی خود به شکلی زندگی کنیم که گویا شهیدانه زندگی کردهایم.
وی تصریح کرد: داستانها و خاطراتی که از شهدا به یادگار ماندهاند، به ما درسهایی عمیق و الهامبخش میدهند. این داستانها نشان میدهند که راه و روش شهدا، زنده و پویاست و همچنان چراغ راه ماست. آنها با جانفشانی و اخلاص خود مسیر زندگی ما را روشن کردهاند و بر ماست که این الگوهای والا را پاس بداریم و بهکار بگیریم.
هادوی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اهمیت زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا بیان کرد: نسل امروز باید بداند که آرامش و امنیت امروز ما مدیون جانفشانیها و ایثارگریهای کسانی است که در راه حفظ دین و میهن از جان خود گذشتند.
این مسئولیت ماست که نه تنها یاد آن عزیزان را در دلها زنده نگه داریم، بلکه با عمل به ارزشها و آرمانهای والای دین اسلام، پیامشان را به نسلهای آینده منتقل کنیم. پاسداری از خون شهدا به معنای عمل به اخلاق، عدالتخواهی و تعهد به ارزشهای انسانی است که آنها برای آن به میدان آمدند.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴